Verantwoord fokken en opgroeien

Een teefje zal alleen gedekt worden als ze daar lichamelijk en geestelijk aan toe is en zal maximaal 3 tot 4 nestjes krijgen.

Uiteraard worden alle Moon Doodles fokhonden op vele aandoeningen getest en krijgen ze alleen pups als ze volledig gezond zijn.

 

De pups worden hier in huis geboren en groeien ook in huis op, gewoon middenin ons gezin, met onze kinderen (en hun vriendjes!) en andere doodles. 

 

Vanaf de 3e t/m de 16e dag na hun geboorte passen wij bij onze pups het Bio Sensor programma toe. Dit is een methode die bestaat uit stimulerende handelingen die ontwikkelingsbepalend zijn voor de pup. U moet dan denken aan het optillen van de pup en het kriebelen met een wattenstaafje onder de pootjes, zodat ze daar aan wennen.

 

Bewezen voordelen van deze methode:

1 Stabielere hartslag

2 Sterkere hartslag

3 Snellere aanmaak van adrenaline

4 Stressbestendiger

 

Een goede socialisatie vind ik niet meer dan normaal, want dit vormt de basis om een stabiele en heerlijke hond te hebben voor vele jaren. Daarbij is het cruciaal dat pups van jongs af aan leren omgaan en wennen aan allerlei situaties en geluiden (zonder ze te óverprikkelen!) waar ze ook in hun latere leven mee te maken gaan krijgen.

 

Na ongeveer 8 weken gaat de pup met u mee naar huis en is het de beurt aan u om heel zorgvuldig met de socialisatie verder te gaan. Een goede puppycursus op basis van belonen van goed gedrag, is daarbij van groot belang en raad ik dan ook ten zeerste aan.