Gastgezin van een Moon Doodle

Onze honden wonen bij ons in huis en niet in kennels. Zij vormen zo een deel van ons gezin. Wij willen onze honden de tijd, liefde en aandacht geven die ze verdienen en met deze honden in huis gaat dit prima. 

 

Omdat wij het ras ook op de langere termijn en op een serieuze manier willen voortzetten hebben we nieuwe lijnen nodig. Deze honden kunnen wij logischerwijs niet allemaal in huis nemen. Daarom zullen wij onze (toekomstige) fokhonden onderbrengen in betrouwbare en liefdevolle gastgezinnen. Zodat de honden de aandacht en liefde krijgen die zij verdienen.

Wij vertrouwen het gastgezin de zorg toe over een (potentieel) fokteefje of -reutje. Dit brengt dus best een verantwoordelijkheid met zich mee!

 

Als gastgezin krijgt u de hond in eerste instantie "in bruikleen", omdat de hond gedurende het fokprogramma eigendom blijft van Moon Doodles. Een fokteefje zal maximaal 3 nestjes bij ons thuis krijgen. Na het laatste nestje wordt de hond volledig eigendom van het gastgezin.

De kosten rondom het fokken zoals de jaarlijkse oogtest, de foto's die gemaakt moeten worden van de heupen en ellebogen en andere tests zijn voor Moon Doodles. De normale kosten zoals voer, entingen, puppycursus en dergelijke zijn voor het gastgezin.

 

Vanaf de leeftijd van 1 jaar wordt er gestart met de gezondheidstesten, welke vereist zijn om aan het fokprogramma te mogen worden toegevoegd. Als de hond helemaal is goedgekeurd wordt hij/zij opgenomen in ons fokprogramma. We kijken goed naar ieder individueel hondje, een teefje zal haar eerste nestje pas krijgen als zij daar aan toe is, dat zal ongeveer rond de 2 jaar zijn. 

 

Het gastgezin woont bij voorkeur dichtbij Venlo, op een maximale reistijd van ongeveer 20-30 minuten. Deze afstand biedt de mogelijkheid om elkaar en de honden regelmatig te ontmoeten zodat het hondje van het gastgezin een band houdt met ons en onze roedel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een wandeling, maar ook aan een dagje en/of een nachtje bij ons logeren is mogelijk. Gemakkelijk als u een keer oppas nodig heeft. Hierdoor zal de hond zich ook bij ons thuis en in onze roedel prettig blijven voelen. 

 

Als gastgezin van een reu hoeft u de hond niet lang te missen, dat zal per keer een paar uurtjes zijn of minder voor een dekking. Voor een teefje ligt dat anders: een teefje krijgt haar nestjes bij ons in huis en blijft dan bij ons zolang de pups er zijn. Ze komt dus ongeveer 1,5 week voor de bevalling naar ons en blijft tot ongeveer 7-8 weken erna. Natuurlijk bent u als gastgezin altijd welkom om alles van dichtbij mee te maken, ook tijdens de bevalling en in de kraamtijd. 

 

Het allerbelangrijkste vinden wij dat we een "klik" hebben met een gastgezin zodat wij weten dat onze honden het goed hebben. 

 

Wilt u meer weten over gastgezinnen en / of heeft u interesse om gastgezin voor Moon Doodles te worden? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op via info@moondoodles.nl.

 

(Gastgezinnen dienen binnen 20 minuten reistijd van Venlo te wonen)